2. knjiga trilogije „5012 IZGUBLJENI SNOVI“

Drugi dio trilogije sadrži tri knjige; „Carstvo feminiza“, „Crvena tratinčica“ i „Potonuli grad“.

Knjiga ima 364 stranice formata papira A5. U njoj su također 9 ilustracija i 9 karata u boji koje je izradio autor trilogije. Posebni dodatak knjige je specijalni DVD s puno popratnih materijala o nastanku ove knjige.

4. CARSTVO FEMINIZA Godina je 5012. S Istočnog kontinenta su na svojim lebdećim gradovima feminizeksima došle šest carica feminiza. Ispred sebe sipaju biomor (otrov) koji uništava sve žive biljke, a onda svojom vojskom ljudi-klonova zauzimaju teritorij. Porobljeno stanovništvo postaje ovisno o njihovom genetskom sjemenju. Na otoku Ezenu kod redovnica Virgo Intakti se nalazi najveća svjetska banka staroga sjemenja i feminize žele doći do njega. Lucijan je nekoliko godina bio s Ansiris, a sada su razdvojeni. Stanovnici pokrajine Brdovela eroplanima (letjelice slične cepelinima) bježe u Spirit i na tome putu doživljavaju razne nedaće.

5. CRVENA TRATINČICA Feminize su zarobile nekoliko Virgo Intakti među kojima je i Ansiris. Pomoću njih žele doći do Ledenih ljudi koji su zaleđeni davno prije Dobe tišine. Ansiris se sprijateljuje s jednim humanotuljcem-bojnikom (čovjek-klon koji služi za borbu). Iz Spirita se organizira obrana Republike Eukona. Lucijan, Jorgovan, Pepsin i Brzi u Potonuli grad nose opremu za špijuniranje, ali ih u Risesu zarobljavaju. U zatvoru Lucijanu dolazi Edena, njegova bivša djevojka. Zajedno s ostalim zarobljenicima, među kojima su i njihovi stari prijatelji, bivaju odvedeni na prisilni rad u Potonuli grad koji je postao veliko gradilište novoga feminizeksona.

6. POTONULI GRAD U Potonulom gradu Lucijana zatvaraju zajedno s Ansiris, žene sposobne za rađanje klonova i djeca su odvedeni na lebdeći grad, a muškarci rade na prikupljanju metalnih sirovina. Iz tajne luke ispod Rida kreču dvije vojske. Amfibisi (ratni brodovi) na kojima nema posade idu prema otoku Ezenu i izazivaju lažnu uzbunu. Feminize svoju vojsku šalju u krivome pravcu. Za to vrijeme je prava vojska zajedno s robotima u podmornicama došla do Potonuloga grada i započela je velika bitka. Nakon oslobađanja Lucijan i Ansiris završe na letjelici feminizeks gdje se odvija konačni obračun s feminizama.