1. knjiga trilogije „5007 IZGUBLJENI SNOVI“

Prvi dio trilogije sadrži tri knjige; „Slom Libertine“, „Putovanje ratnika“ i „Bitka za Trilu“.

Knjiga ima 382 stranice formata papira A5. U njoj su 9 ilustracija i 9 karata u boji koje je izradio sam autor. Uz knjigu ide specijalni DVD s mnoštvom posebnih priloga o cijelome projektu.

1. SLOM LIBERTINE Godina je 5007. Eukon. Auditor (car) Sek je pokrenuo nove osvajačke ratove. U maleni gradić Brdo dolaze dvojica stranaca. Nakon tučnjave u gostionici Šupi oni zajedno s arteinom (umjetnikom) Lucijanom, kojega je ostavila djevojka Edena, i Jorgovanom idu u Hazmu. Na tome putu se otkriva kako Adrijan i Bodul nose izgubljenu Četvrtu knjigu koju traži auditor Sek. U priču ulazi Ansiris i Virgo Intakte, tajanstvene redovnice s otoka Ezena. Vojnici borg-arme upadaju u stari podzemni metro gdje se održava Sabor zabranjene stranke Libertine. Dolazi do borbe. Mnogi su zarobljeni i odvedeni u ropstvo, a preostali pobunjenici se moraju sakriti i nastaviti svoju borbu za slobodu.

2. PUTOVANJE RATNIKA Radnja ovoga filma paralelno prati dva putovanja. U prvom dijelu Lucijan, Katalogus i Dijena preko Potonuloga grada, Sela na vodi i jezera Ezenskih voda nose Četvrtu knjigu do tajanstvenog otoka Ezena. Drugi dio prikazuje Jorgovana, Adrijana i Pepsina koji preko Trile, Lidina i polupustinje Šiljati pijesak dolaze do Herza. Tamo živi Narod bez imena, prognanici koji su prije puno godina pobjegli pred Sekovom strahovladom i koji su ustrojili moćnu vojnu silu radi svoje zaštite. Oni pristaju pomoći u obrani slobode Republike Eukona. Lucijan je jedno vrijeme na otoku Ezenu gdje počinje njegova veza s Virgo Intaktom Ansiris, a onda se vrača doma u Brdovel.

3. BITKA ZA TRILU Artein Lucijan završi u zatvoru u Brdu. Počinje pobuna protiv auditora Seka. Oslobađa se Brdo, Hazma, Cubin i mnoga druga mjesta širom države. Vojska Naroda bez imena iz Herza putuje prema velikoj utvrdi Trila. Tamo se događa konačna bitka za oslobođenje Republike Eukona. Pobunjeničke vojske doživljavaju poraz, a nakon toga i unutarnju diverziju. Nekoliko glavnih likova zaobilaznim putem ulaze u prijestolnicu Sek-Ekel i ruše veličanstveni grad. U sveopćem metežu dolazi do sukoba auditora Seka i arteina Lucijana. Slučajno se otkrije i Knjiga nad knjigama koja je bila ispod oltara sekte Satanisa. Odnekuda dolaze tajanstvene redovnice Virgo Intakte i okončavaju veliki rat. Zarobljenici su oslobođeni iz rudnika Ore i svi se mogu vratiti svojim kućama.